Over ons

Een zeker en duurzaam bestaan.

Maak onderdeel uit van een systeem dat streeft naar rechtvaardigheid. Naar verbondenheid, gelijkheid en medeleven. We openen ieders ogen dat rechtvaardig, fatsoenlijk werkgeverschap bestaat.

Waarom we dit doen.

De nadruk in de huidige arbeidsmarkt ligt vooral op het bedrijf en de taak die vervuld moet worden. Het ligt niet op mensen, of op de zekerheid van bestaan. Het resultaat? Mensen die afhankelijk zijn van één of meerdere banen. Een wereld waar meer geld wordt verdiend aan arbeid, dan met arbeid.

Er zijn genoeg werkenden en werkgevers die dit anders zouden willen zien. Die op een fatsoenlijke wijze met elkaar om willen gaan. Maar door de jungle aan regels en sancties raken werkgevers de regie kwijt om het goede te doen. Soms hebben deze regels zelfs een omgekeerd effect.

Niet langer. Wij staan voor een zeker bestaan!

Download ons manifesto

Eerlijk en duurzaam.

Waarom een coöperatie? Samen sta je sterk. Met elkaar hebben we meer draagkracht en kunnen we de risico's minimaliseren.

We zijn ervan overtuigd dat inkomenszekerheid één van de pijlers van bestaanszekerheid is. Een zeker inkomen dat voldoet aan de inkomensbehoefte van nu, én later. Als coöperatie zorgen we ervoor dat iedereen de juiste skills en gezondheid heeft om kansrijk te zijn op de arbeidsmarkt. Wat er ook gebeurd. Met een zeker bestaan is de werkgever wendbaar voor veranderende omstandigheden en de werkende verzekerd van inkomen nu en later.

Niet langer. Wij staan voor een zeker bestaan!

Onze oplossing.

DeWerkgever zorgt ervoor dat de samenwerking tussen werkenden en werkgevers optimaal verloopt. Bij coöperatie DeWerkgever ben je bij ziekte en werkloosheid verzekerd tot je 68e, met behoud van een goed pensioen.

Hoe dan? Binnen de coöperatie kunnen we iedereen inkomenszekerheid verzekeren vanuit moderne solidariteit. Met elkaar investeren we preventief en proactief in de juiste skills en gezondheid zodat je zorgeloos kunt werken en leven.

Het mes snijdt aan twee kanten bij coöperatie DeWerkgever. We helpen de werkgever om innovatief en succesvol te zijn. Én we helpen alle leden aan een vast contract met de zekerheid van inkomen.
Een gezonde en duurzame loopbaan lang.

Met elkaar en voor elkaar.

Sociale zekerheid is alleen te dragen wanneer we samenwerken. Zo zijn we nu en in de toekomst verzekerd van inkomen. Zowel tijdens ons werkzame leven, als bij ouderdom of ziekte. Met respect en aandacht voor iedereen werken we doelgericht aan rust en zekerheid in de arbeidsrelatie.

Hoe ziet de Coöperatie eruit?

De coöperatie wordt door iedereen gestuurd. Een door de leden aangesteld bestuur maakt afspraken met externe partijen om inkomenszekerheid te verzekeren. Denk daarbij aan afspraken met loopbaancoaches, opleiders en verzekeraars. De partners van de coöperatie en de onderlinge afspraken wordt door de eigen leden bepaald in stuurgroepen. Dit zijn gekozen leden die de verantwoordelijkheid nemen om alles te regelen op het vlak van inkomenszekerheid, gezondheid, skills en impact.

De coöperatie is onderverdeeld in collectieven. Een collectief bestaat uit 50 tot 250 leden. Dit kan één organisatie zijn, of een samenwerking tussen verschillende bedrijven. Waarom minimaal 50? Zo kun je een schenkkring vormen en zorgen dat je elkaar kan ondersteunen in tijden van nood. Waarom maximaal 250? Zo blijft het persoonlijk en kun je elkaar echt leren kennen. Op deze manier blijft het collectief open en eerlijk.

?

Onze partners

Wij hebben de handen ineengeslagen met partners uit verschillende vakgebieden. Onderwijs, gezondheidsinstellingen, verzekeraars, recruiters en pensioenfondsen. Samen met onze partners ontketenen we een revolutie op de arbeidsmarkt.

Sta je achter ons initiatief en denk je een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan inkomenszekerheid? Sluit je nu aan.

Neem contact op

Vragen die we vaak krijgen

Het is op het eerste gezicht moeilijk te geloven dat zo'n initiatief echt mogelijk is. We verzekeren je: dat is het. Maar je zal vast nog wat vragen hebben. We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Kan dit binnen het huidige systeem?

Ja. Door werkenden en hun werk/inkomenszekerheid centraal te stellen verandert er niks binnen de huidige wet- en regelgeving. We gebruiken het simpelweg in ons voordeel.

Hoeveel kost het?

Wie draagt de kosten?

Raak ik mijn werknemers kwijt?

Heeft de coöperatie een winstoogmerk?

Neem contact met ons op

Nog meer vragen?

Kun je niet vinden waar je naar zoekt? Maak een praatje met ons op één van onze events of stuur een berichtje. We zijn benieuwd naar jouw vraag of feedback!

Neem contact op