Voor werkgevers

Jouw partner voor fatsoenlijk werkgeverschap.

Focus op waar je goed in bent. Jij wil een fatsoenlijke werkgever zijn. Gun je mensen vanaf dag één een vast contract met inkomenszekerheid én minimaliseer je risico's. Samen worden we risicodrager voor de werknemersverzekeringen. Zo blijf jij wendbaar bij veranderende omstandigheden. En krijg en houdt je de beste mensen.

Jouw situatie

Herken je deze uitdagingen?

Zorgeloos samenwerken aan de toekomst. Vanzelfsprekend gun jij je werknemers het beste: een leuke baan en een goed inkomen. Maar je moet ook een bedrijf runnen en wil liever geen onverantwoorde risico's nemen. Je gunt je mensen een vast contract, maar met twee jaar doorbetaling bij ziekte, is dat best eng. Los je dat op door maar met freelancers, tijdelijke contracten of intermediairs te werken? Herken je je in één van deze problemen? Samen lossen we het op.

Overzie jij de papieren tijger van wet- en regelgeving?

Samen zorgen we voor een samenwerking gebaseerd op waarde en vertrouwen.

Je wil wel zekerheid beloven, maar dat lukt niet altijd.

Gun iedereen een vast contract met slechts 2 maanden eigen risico.

Loyaliteit en vertrouwen verloren in de samenwerking?

Bij coöperatie DeWerkgever staat er een collectief achter je.

Lopen je mensen op hun tandvlees?

Zorg voor een gezonde loopbaan met DeWerkgever.

Te weinig doorgroei in je organisatie?

Bij ons is een leven lang leren de norm. Zo blijven je mensen kansrijk.

Loop je hier ook tegenaan?

Neem contact op

Waarom coöperatie DeWerkgever

Ons doel: bedrijven helpen de beste werkgever te zijn.

Van een wirwar aan contracten blijft er één over: een 'vast contract met inkomenszekerheid'.

Jouw bedrijf, maar ook de werkenden, moeten wendbaar zijn bij veranderende omstandigheden. Maar dit mag niet ten koste gaan van elkaars bestaanszekerheid. Daarom krijgt iedereen een vast contract mét inkomenszekerheid als je met coöperatie DeWerkgever werkt. Er staat een grote groep professionele partijen achter je om jou zorgeloos te laten doen waar jij goed in bent.

Door vanuit een eigen white label collectief te werken, bouwen we aan moderne solidariteit. Het risico op arbeid beperken we tot slechts twee maanden, bij ziekte én ontslag voor jou. De werkenden krijgen van de coöperatie inkomenszekerheid tot, en met behoud van pensioen. Zo werkt jouw bedrijf duurzaam en wendbaar samen.

Lage risico's

Slechts twee maanden eigen risico bij ziekte en ontslag. Geen transitievergoedingen, kantonrechtformules of dure conflicten meer. En heeft iemand wel inkomensverlies? Dan ook geen extra kosten. Duidelijk en eerlijk.

Kostenneutraal

Wanneer je je aansluit bij de coöperatie kost dit niets extra. We gebruiken dezelfde kosten (18%) om fondsen op te bouwen en te grote risico's te verzekeren. Voor de hele uitvoering brengen we slechts 2% in rekening.

Fatsoenlijk werkgeverschap

Goed werkgeverschap is verantwoord werkgeverschap. Voor het vaste contract met inkomenszekerheid werken we samen met professionele partners. Wij helpen jou de beste werkgever te worden.

Gezondheid

Een stratenmaker haalt vermoedelijk zijn pensioen niet. En dat is niet het enige voorbeeld. Het is belangrijk dat iedereen gezond kan blijven werken. Door preventieve zorg en bijscholing werken we aan duurzame inzetbaarheid. Zo verminderen we met elkaar de risico's.

Juiste skills

Samen werken aan een mooie toekomst. Met de juiste skills zijn mensen beter in wat ze doen. Zo onstaan er ook minder klachten door werk. Door met data en assessments kennisverlies te voorkomen blijven alle werkenden die onderdeel zijn van coöperatie DeWerkgever altijd kansrijk.

Impactvol

Met DeWerkgever maak je de meeste impact op jezelf en je mensen. Je kunt als bedrijf de beste mensen krijgen wanneer je vanaf dag één een vast contract met inkomenszekerheid aanbiedt. Je bent ook wendbaar als het even tegen zit. Gun jezelf en je werknemers coöperatie DeWerkgever.

Vragen die we vaak krijgen

Het is op het eerste gezicht moeilijk te geloven dat zo'n initiatief echt mogelijk is. We verzekeren je: dat is het. Maar je zal vast nog wat vragen hebben. We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Kan dit binnen het huidige systeem?

Ja. Door werkenden en hun werk/inkomenszekerheid centraal te stellen verandert er niks binnen de huidige wet- en regelgeving. We gebruiken het simpelweg in ons voordeel.

Hoeveel kost het?

Wie draagt de kosten?

Raak ik mijn werknemers kwijt?

Heeft de coöperatie een winstoogmerk?

Neem contact met ons op

Nog meer vragen?

Kun je niet vinden waar je naar zoekt? Maak een praatje met ons op één van onze events of stuur een berichtje. We zijn benieuwd naar jouw vraag of feedback!

Ben je nog niet uitgelezen?

We werken op dit moment hard aan de overeenkomsten die exact vertellen hoe alles werkt. We hebben een manifest geschreven waarin we ons idee uitleggen. Daar staat onze visie in beschreven en dat delen we graag met jou. Wij zetten ons in voor een gezonde en duurzame arbeidsmarkt.
Doe jij mee?

Download